Welke eetkamerstoelen moet ik kopen?

  • Geplaatst op
Welke eetkamerstoelen moet ik kopen?

Het aanschaffen van de juiste eetkamerstoelen is enorm belangrijk. De eettafel is namelijk dé plek in huis waar je veel tijd doorbrengt met het gezin, familie en vrienden. Je wil er dan ook comfortabel bij zitten. Ben jij op zoek naar dé perfecte eetkamerstoelen voor aan jouw eettafel? Dan zal je er al snel achter komen dat het aanbod gigantisch is. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Welke eetkamerstoelen moet ik kopen? 

Eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in enorm veel soorten, kleuren, maten en stijlen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? En wil je graag wat handvaten voor het kopen van de ideale eetkamerstoelen? Lees dan snel verder. Wij geven je namelijk verschillende tips voor het aanschaffen van eetkamerstoelen die perfect passen bij jouw interieur.  

 

Jouw eetkamerstoelen moeten bij de eettafel passen 

Voordat je op zoek gaat naar eetkamerstoelen is het belangrijk om te kijken naar je eettafel. Niet alleen naar de stijl van de eettafel, maar ook voornamelijk naar de afmetingen. Wat is de dikte van het tafelblad en hoe hoog moeten de eetkamerstoelen zijn zodat ze er mooi ondergeschoven kunnen worden? Alle meubels samen moeten uiteraard een mooi geheel gaan vormen.  

Ben jij nog op zoek naar een mooie eettafel? Check dan snel het assortiment aan prachtige, kwalitatieve eettafels van Mister Habitat. 

 

Comfortabele eetkamerstoelen 

Het is natuurlijk van groot belang dat je heerlijk kan zitten op de eetkamerstoelen. Wanneer je na een lange werkdag thuiskomt wil je ontspannen kunnen genieten van je maaltijd. Daarom moeten de eetkamerstoelen comfortabel zijn. Als de eetkamerstoelen enkele centimeters te hoog of te laag zijn kan dit al een groot verschil maken. De eetkamerstoelen van Mister Habitat zijn stuk voor stuk enorm comfortabel.  

De volgende keuze die je moet gaan maken is of je eetkamerstoelen wil aanschaffen met of zonder armleuningen. Dit is een erg persoonlijke keuze. Houd er wel rekening mee dat wanneer je voor eetkamerstoelen met armleuningen kiest, deze een stuk hoger zijn. Het kan dus zijn dat de eetkamerstoelen hierdoor niet meer onder de tafel passen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle afmetingen.  

 

Materiaalkeuze 

Van welk materiaal moeten jouw eetkamerstoelen gemaakt zijn? Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ieder materiaal neemt ook weer een andere sfeer met zich mee. Laten we een aantal materiaalkeuzes voor jouw eetkamerstoelen met je doornemen.  

 

Stof 

Stof zit natuurlijk lekker zacht en comfortabel. Het geeft een warme en sfeervolle uitstraling. Stof zorgt ervoor dat jouw eetkamerstoelen een lange levensduur hebben, maar het is wel lastiger in onderhoud dan de andere materialen. Uiteraard heb je ook kans op lusjes, zeker wanneer er huisdieren in je woning rondlopen.  

 

Leer 

Kies jij leer voor jouw eetkamerstoelen? Dan heb je sterk materiaal met een zeer lange levensduur. Het neemt een luxe, chique uitstraling met zich mee en het is tijdloos. De meeste leersoorten zijn gemakkelijk schoon te maken, maar zijn wel gevoelig voor zonlicht. Leer is een natuurproduct waardoor het in de loop van tijd haar oorspronkelijke glans kan verliezen. Het leer wordt door het gebruik steeds soepeler waardoor je sneller plooivorming kan waarnemen.  

 

Kunstleer 

Het voordeel van kunstleer ten opzichte van normaal leer is dat het goedkoper is, maar toch dezelfde sfeer met zich meeneemt. Het is diervriendelijk, tijdloos en je eetkamerstoelen zijn gemakkelijk te onderhouden. Het materiaal is alleen wel wat gevoeliger dan echt leer. 

 

Kunststof 

Kies jij voor eetkamerstoelen gemaakt van kunststof? Dan zijn deze gemakkelijk schoon te maken. Het zit heerlijk zacht wat het natafelen erg comfortabel maakt. Kunststof is wel gevoelig voor krassen. Dit is handig om rekening mee te houden als je huisdieren met lange nageltjes hebt.  

 

Welk onderstel moeten jouw eetkamerstoelen hebben? 

Heb jij het materiaal gekozen voor jouw toekomstige eetkamerstoelen? Dan is het ook belangrijk om na te denken over het onderstel. De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer het aankomt op het onderstel van jouw eetkamerstoelen.  

Ga jij voor eetkamerstoelen met rechte poten? Dan ben je verzekerd van een stevige en stabiele zitting. Ga jij voor een buisstoel? Dan oogt zit heel erg stijlvol. Deze stoelen veren vaak ook mee zodat je erg comfortabel zit. Vind je dit iets te simpel? Ga dan voor eetkamerstoelen met een bijzonder frame. Dit staat weer een stuk stoerder. Hetzelfde geldt wanneer je de poten vanuit het midden laat komen.  

Wanneer je voor eetkamerstoelen op wieltjes kiest dan werkt dit enorm praktisch. Je kan gemakkelijk en vaak naar voren of achteren rollen om bijvoorbeeld snel op te staan. Hierdoor zou je de eetkamerstoel ook makkelijk kunnen verplaatsen wanneer je deze bijvoorbeeld bij de bank zou willen zetten. Dit is handig wanneer je wat meer mensen op bezoek hebt.  

 

Vorm een geheel met de stijl van jouw interieur 

Wanneer je eetkamerstoelen gaat kopen is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de eettafel, maar ook naar de rest van het interieur. Jouw interieur moet namelijk wel een geheel vormen. Denk bijvoorbeeld goed na over het design en de kleur van je eetkamerstoelen. Heb jij een stoer industrieel interieur? Dan passen hier leren eetkamerstoelen met een metalen onderstel heel erg goed bij. Deze stoelen nemen namelijk een erg stoere uitstraling met zich mee.  

 

Ga je voor één soort of verschillende soorten eetkamerstoelen? 

Hoeveel eetkamerstoelen kan jij eigenlijk kwijt aan de tafel? Wat is er mogelijk qua afmetingen? En wil je alle stoelen dicht tegen elkaar aanzetten of moet er juist wat ruimte tussen zitten. Het is belangrijk om dit goed op te meten en uit te rekenen voordat je de eetkamerstoelen gaat kopen.  

Het volgende wat je jezelf kunt afvragen is: ga ik voor één soort of kies ik allemaal verschillende eetkamerstoelen? De laatste jaren is de trend flink toegenomen om voor allerlei verschillende eetkamerstoelen te kiezen. Dus twijfel je tussen verschillende eetkamerstoelen? Dan is dit de ideale oplossing voor jou. Het is alleen wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden wanneer je verschillende eetkamerstoelen gaat combineren. Je wil uiteraard wel voor een samenhangend geheel zorgen.  

 

  • Denk na over kleurgebruik. Kies jij dezelfde eetkamerstoelen in verschillende kleuren of ga jij voor één kleurenpallet en zoek je daar verschillende stoelen bij? 

 

  • Varieer met verschillende vormen zoals kuipstoelen, designstoelen, buisstoelen en draadstoelen. Wissel ook af met open en dichte stoelen om een mooie balans te creëren.  

 

  • Voor een speelse uitstraling kun je ook gebruik maken van verschillende materialen. Zeker wanneer je niet van opvallende kleuren houdt is het mixen van materialen een leuke manier om contrast te realiseren.  

 

  • Wanneer je een mix maakt van eetkamerstoelen uit verschillende tijden geeft dit echt karakter aan je interieur. Kijk bijvoorbeeld eens bij de kringloopwinkel of wellicht staat er bij je oma nog een pareltje. Het is prachtig om dit te combineren met moderne eetkamerstoelen.  

 

Houd jij meer van eenheid en rust in je interieur? Dan kun je beter voor allemaal dezelfde eetkamerstoelen gaan.  

 

Eetkamerstoelen nodig? Check het assortiment van Mister Habitat 

De eettafel is uiteraard een plek in je woning waar je ontzettend veel tijd met vrienden en familie doorbrengt. Mister Habitat vindt het belangrijk dat jij comfortabel kan natafelen. Daarom zijn onze eetkamerstoelen van hoge kwaliteit en zitten ze enorm comfortabel. De eetkamerstoelen zitten niet alleen fantastisch, ze zien er ook prachtig uit.  

 

Wij bieden eetkamerstoelen is verschillende soorten, kleuren en maten. Hierdoor vind jij altijd de eetkamerstoelen die passen bij jouw interieur. Ga jij voor opvallende kleuren? Of houd je het liever wat rustiger? Ga voor verschillende of allemaal dezelfde eetkamerstoelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Check snel ons ruime assortiment aan prachtige eetkamerstoelen 

 

Ben jij ook nog op zoek naar een mooie, kwalitatieve eettafel? Dan kun je hiervoor ook terecht bij Mister Habitat. Check ons assortiment aan eetkamertafels en stel jouw complete set inclusief eetkamerstoelen samen!