Tijd voor een winter interieur: 5 tips voor een warme winter in huis

  • Geplaatst op
Tijd voor een winter interieur: 5 tips voor een warme winter in huis

De koude wintermaanden staan weer voor de deur. Oftewel: het is tijd voor een sfeervol winter interieur. Wanneer het buiten koud is, wil je binnen kunnen genieten van een warm en sfeervol winter interieur. We willen ons huis extra knus en gezellig maken. Lampjes, warme kleedjes en lekkere kussens, heerlijk! Maar waar moet je beginnen? Wat zorgt nou echt voor een gezellig en warm winter interieur? Wij geven jou 5 handige tips.  

 

Tip 1: Zorg voor mooie sfeervolle verlichting 

Het is buiten weer sneller donker. De dagen worden korter. Daarom krijg je voornamelijk 's avonds minder licht naar binnen waardoor je de gordijnen sneller dicht doet. Om dan meteen een grote lamp aan te zetten is natuurlijk een beetje ongezellig. Met de juiste verlichting breng je écht sfeer in je huis.  

 

Bij een gezellig winter interieur horen natuurlijk ook kaarsen. Bij een mooi winter interieur zijn kaarsen, geurkaarsen, kandelaars en waxinelichtjes wat ons betreft onmisbaar. Plaats deze accessoires in het gehele winter interieur. Op de salontafel, de eetkamertafel en het dressoir. Kies hierbij voor kleuren die passen bij jouw winter interieur. Dit zorgt voor balans, rust en eenheid. Je kan de kaarsen en kandelaars ook mooi plaatsen in een vitrinekast. Hoe je dit goed aanpakt lees je in onze blog: ‘vitrinekast inrichten: 5 handige tips’ 

 

Naast kaarsen zorgen mooie lampen ook voor een sfeervol winter interieur tijdens deze donkere dagen. Ga op zoek naar de hoekjes in je interieur die wat extra licht kunnen gebruiken en plaats hier een prachtige lamp met sfeervol licht.  

 

Tip 2: Kies voor warme kleuren in je winter interieur 

Wanneer jij aan de slag gaat met je winter interieur is het belangrijk om gebruik te maken van warme winterkleuren. Hierbij kun je denken aan kleuren zoals aardetinten, donkergroen, bordeauxrood of pastel tinten met een warme gloed.  

 

Je kan er ook voor kiezen om meerdere kleuren te gebruiken in je winter interieur. Hierdoor ontstaat er een gelaagdheid. Zorg er wel voor dat deze kleuren mooi bij elkaar passen. Kies niet voor meer dan drie verschillende kleuren in je winter interieur. Dit zorgt voor onrust en het kan er slordig uit komen te zien. Dat zou natuurlijk zonde zijn. 

 

Tip 3: Maak gebruik van warme woonaccessoires 

Warme dekentjes en sierkussens mogen niet ontbreken in jouw winter interieur. Het ziet er niet alleen sfeervol uit, maar het biedt ook warmte. Wanneer jij thuiskomt na een lange werkdag en de verwarming nog niet helemaal op temperatuur is, is het heerlijk om onder een warme plaid te kruipen. Ook vloerkussens zijn ideaal om meer gezelligheid te creëren in je winter interieur.  

 

Een mooi vloerkleed doet ook wonderen voor je winter interieur. Wij vinden een vloerkleed altijd een absolute must have, maar zeker in de winter! Het geeft extra sfeer aan je winter interieur en het zorgt voor heerlijk warme voetjes. Wij bieden een prachtig assortiment aan karpetten. 

 

Weet jij niet goed welk vloerkleed je moet kopen? Lees dan de blog: 'Welk vloerkleed past het beste bij mijn interieur?'.  

 

 

Tip 4: Velvet is dé ideale stof voor een winter interieur 

Heerlijk zachte stofjes zoals dons en schapenvacht staan prachtig in een winter interieur. Maar het materiaal waarmee jij écht verschil maakt is velvet. Je kan overal in jouw winter interieur velvet toevoegen. Dit kan in de vorm van sierkussens op de bank, maar ook door een leuke poef of zitmeubelen van velvet aan te schaffen.  

 

Wil jij weten welke sierkussens het beste bij jouw bank staan? Lees dan onze eerder geschreven blog: ‘hoe combineer ik mijn sierkussens bij de bank? 

 

Tip 5: Houten meubels passen mooi in een winter interieur 

Houten meubels zorgen voor een prettig winters gevoel. Zeker in combinatie met warme plaids en kussens. Wanneer je houten meubels combineert met bovenstaande tips creëer je een heerlijk winter interieur. Denk hierbij aan een houten tafeltv-meubel of kast 

 

Bovendien zijn houten meubels niet alleen geschikt voor je winter interieur, maar het staat ook mooi bij de frissere kleuren in de zomer. Je doet dus nooit een miskoop wanneer je houten meubels aanschaft.  

 

 Op zoek naar meubels of accessoires voor jouw winter interieur?  

Aan de hand van bovenstaande 5 tips kun jij aan de slag met je winter interieur. Ben jij nou op zoek naar mooie meubels of accessoires die passen bij jouw winter interieur? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment.