Welk vloerkleed past het beste bij mijn interieur?

  • Geplaatst op
Welk vloerkleed past het beste bij mijn interieur?

Een mooi vloerkleed brengt sfeer in je interieur. Het aanbod aan vloerkleden is enorm. Daarom begrijpen wij dat het lastig is om een karpet te vinden dat mooi past bij jouw interieur. Gelukkig kunnen wij jou hierbij helpen. In deze blog lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je een vloerkleed gaat aanschaffen.

 

Op deze manier koop je het juiste vloerkleed 

Wil jij een vloerkleed aanschaffen dat perfect past bij jouw interieur? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Hierbij kun je denken aan de kleur, het materiaal, het formaat en de stijl, maar ook de functionele eigenschappen spelen een grote rol.  

 

Ben jij op zoek naar een vloerkleed dat enkel een prachtige sfeer brengt in de ruimte? Of zoek je een zachte ondergrond waar je kinderen op kunnen spelen? Dit kan uiteraard de uiteindelijke keuze voor jouw vloerkleed beïnvloeden. Bij iedere functie past weer een ander soort materiaal, vorm of kleur.  

 

 

Welke kleur vloerkleed past het beste bij mijn interieur? 

Naast de kleur van jouw vloerkleed, speelt ook de stijl een belangrijke rol. Wanneer jij een basic interieur hebt kan je daar een drukker vloerkleed bij leggen. Wil jij jouw vloerkleed plaatsen bij een muur met een hele opvallende kleur of print? Dan past een effen vloerkleed hier weer beter bij.  

 

Wanneer jij écht indruk wil maken, is een kleurrijk karpet precies wat jouw interieur nodig heeft. Als je een kleurrijk karpet te druk vindt, kan je ook kiezen voor een vloerkleed met een gewassen uitstraling of met een grafische print erop. Leg jij het vloerkleed bij de bank in de woonkamer? Dan moet je er uiteraard ook voor zorgen dat deze daar mooi bijpast. 

 

Zo passen bij een bruine bank vloerkleden in warme kleuren zoals terracotta en gebroken wit. Een uitgesproken stijl zoals een Perzisch vloerkleed past hier ook prachtig bij. Bij een donkergroene bank passen vloerkleden in neutrale tinten juist weer erg goed. Denk aan (gebroken) wit, grijs of zwart. Je kan ook voor een licht vloerkleed kiezen waar donkergroen in verwerkt is. Heb jij een grijze bank? Dan is dit natuurlijk een vrij neutrale kleur waardoor je ontzettend veel kanten op kan met je vloerkleed. Wil jij het geheel liever rustig houden? Dan zit je met zwart-wit vloerkleden altijd goed. 

 

De vorm van het vloerkleed 

De populairste vorm voor een vloerkleed is rechthoekig, maar er zijn nog veel meer opties. Zo kan een rond vloerkleed weer heel goed staan om de rechte lijnen in huis te doorbreken. Dit zorgt voor een speels effect in je interieur. Heb jij een ruimte die niet volledig rechthoekig is, dan kan een vierkant vloerkleed weer ontzettend mooi staan. 

 

Het is ook leuk om verschillende vloerkleden te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekig vloerkleed, waar je een rond vloerkleed deels overheen legt. Op dat ronde vloerkleed kan je dan bijvoorbeeld een mooie fauteuil neerzetten.  

 

 

De materialen voor het vloekleed 

Er zijn talloze mogelijkheden qua materiaal voor jouw vloerkleed. Hierbij kun je denken aan natuurlijke materialen als katoen en wol, maar ook aan synthetische vloerkleden van kunststof, rubber of polyester. Welk materiaal het beste bij jou past is afhankelijk van de functie en de stijl dat het vloerkleed moet hebben.  

 

Het populairste materiaal voor een vloerkleed is wol. Het geeft uiteraard een prachtige uitstraling aan je interieur, maar het is ook nog eens eenvoudig te onderhouden. Ben je geen fan van wol? Dan is een katoenen vloerkleed ook altijd een goed alternatief. Het is goedkoop in prijs en het materiaal is erg makkelijk te wassen waardoor het ook nog eens kindvriendelijk is.  

 

Heb jij een stofallergie maar wil jij toch een vloerkleed aanschaffen dat mooi past bij jouw interieur? Dan kun je ook voor een kunststof vloerkleed gaan. Deze nemen geen stof op waardoor ze makkelijk te onderhouden zijn. Daarnaast kan je een kunststof vloerkleed ook buiten neerleggen. Dit staat leuk onder bijvoorbeeld een picknicktafel of om je balkon mee aan te kleden.  

 

Welke afmetingen moet ik kiezen? 

Wanneer je de kleur, het patroon, het materiaal en de vorm hebt bepaald is het uiteraard nog essentieel om de juiste afmetingen te kiezen. Het formaat van het vloerkleed is iets waar veel mensen zich helaas op verkijken. Daarom is het belangrijk om van tevoren op te meten hoe groot het vloerkleed moet zijn. De standaardmaten die veel verkocht worden zijn: 170cm x 240cm, 200cm x 300 cm en 250cm x 350 cm. 

 

Vind je het lastig om de juiste afmeting te bepalen? Leg dan bijvoorbeeld kranten op de vloer in de maten waarin jij het karpet zou willen. Zo krijg je een goede indruk van de ware grootte. Je verlegt de kranten totdat je de gewenste afmetingen gevonden hebt. 

 

Hoe leg ik het vloerkleed neer? 

Nadat jij het vloerkleed hebt aangeschaft, rest er nog één vraag: hoe ga ik het vloerkleed neerleggen? Hiervoor zijn de mogelijk uiteraard ook weer eindeloos. Wil jij eenheid creëren in je interieur? Dan raden we je aan om wat meubels deels op het vloerkleed te plaatsen. Zet in ieder geval de voorpoten van je bank, salontafel of fauteuil op het karpet.  

 

Heb jij een vloerkleed aangeschaft voor bij het eetgedeelte? Kies dan voor een vloerkleed dat aan alle zijden minimaal 60 cm uitsteekt. Hierdoor kun je jouw eetkamerstoel naar achteren schuiven zonder dat deze van het vloerkleed afschuift.  

 

 

Karpetten van Mister Habitat 

Aan de hand van bovenstaande tips ben jij klaar om het vloerkleed te vinden dat perfect past bij jouw interieur. Maar waar begin je met zoeken? Er zijn wereldwijd ontzettend veel vloerkleden te vinden. Daarom reist Mister Habitat de hele wereld over om inspiratie te krijgen voor de mooiste woonitems. Daarom zijn al onze karpetten trendy en gemaakt van de beste materialen.  

 

Met ons brede assortiment bieden wij een prachtig karpet voor ieder interieur. Wij bieden karpetten die geïnspireerd zijn op Oost-Azië en helemaal trendy zijn gemaakt met een vintage look. Daarnaast bieden we karpetten die gemaakt zijn van recycled leder. Bekijk snel ons assortiment aan prachtige karpetten en ontdek welk karpet het beste past bij jouw interieur.