Welk tv-meubel past het beste bij mijn interieur?

  • Geplaatst op
Welk tv-meubel past het beste bij mijn interieur?

Ben jij op zoek naar een mooi tv-meubel? Maar weet je niet goed welke je moet kiezen en waar je rekening mee moet houden? Wij geven jou verschillende tips om hét tv-meubel te vinden dat perfect past bij jouw interieur.

 

Meten is weten 

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend dat je van tevoren moet meten hoe groot jouw tv-meubel moet zijn. Toch kiezen veel mensen nog voor de verkeerde afmetingen. Om de juiste afmetingen voor jouw tv-meubel te bepalen is het handig om naar een aantal zaken te kijken: 

 

  • De ruimte waarin het tv-meubel komt te staan. 
  • De grootte van de andere meubels in deze ruimte. 
  • De grootte van de televisie. 

 

Wanneer jij grote meubels in de ruimte hebt staan, kan daar wel een wat groter tv-meubel bij. En wanneer jouw televisie heel groot is, mag het tv-meubel ook wel wat groter zijn. Zo vangt de grote televisie namelijk niet meteen alle aandacht. Heb jij wat kleinere meubels in de ruimte staan? Of is jouw televisie erg klein? Dan is het niet verstandig om een groot tv-meubel aan te schaffen. Houd het dan wat subtieler. 

 

Ten slotte is het belangrijk om de hoogte van je tv-meubel te bepalen. Wij adviseren altijd om eerst de hoogte van het tv-meubel te bepalen voordat je de breedte en de diepte gaat vaststellen. De hoogte is ontzettend belangrijk omdat je natuurlijk ontspannen vanaf de bank wil kunnen kijken naar de televisie. Het is dan niet fijn als de televisie te hoog of te laag staat. 

 

Kies de stijl en de kleur voor jouw tv-meubel 

Wanneer je de afmetingen voor jouw tv-meubel hebt vastgesteld is het tijd om na te denken over de stijl. Welke stijl heb je in de rest van het interieur? Zorg ervoor dat het tv-meubel dat je kiest hier mooi bij past. We kennen namelijk verschillende soorten stijlen. Een industrieel tv-meubel neemt uiteraard een hele andere sfeer met zich mee dan een modern strak wit tv-meubel.  

 

Wanneer je een vintage interieurstijl hebt, past een vintage tv-meubel hier erg mooi bij. Heb jij een klassiek interieur? Dan kan een tv-meubel in een landelijke stijl hier weer beter bij staan. Kies daarom voor een stijl die mooi past binnen jouw interieur. 

 

Daarnaast is het belangrijk om te kijken of het tv-meubel ook wel bij de andere elementen in de ruimte past. Hierbij kun je denken aan de vloer. Heb jij een houten vloer? Dan kan het zijn dat niet alle houten tv-meubels hier mooi bij passen. Ook de kleuren op de muren en overige meubels in de ruimte moeten matchen bij jouw tv-meubel.  

 

Een zwevend of staand tv-meubel? 

Het volgende dat je jezelf kan afvragen is ‘wil ik een zwevend of een staand tv-meubel?'. Een zwevend tv-meubel wordt steeds populairder. Het is een tv-meubel dat er heel trendy uitziet en erg makkelijk schoon te maken is. Wanneer je een modern interieur hebt past een zwart of wit zwevend tv-meubel hier prachtig bij. Kies jij voor een zwevend tv-meubel? Dan is het wel belangrijk dat je goed controleert of de achterwand stevig genoeg is. 

 

Staande tv-meubels zijn er in alle soorten en maten. Tegenwoordig zijn houten tv-meubels op pootjes ook erg hip. Je creëert hiermee een retro uitstraling. Dit komt door het hout in combinatie met de slanke poten. Je hebt ook staande tv-meubels in een moderner jasje. Deze passen weer mooi bij een modern interieur.  

 

Een tv-meubel met open vakken of gesloten? 

Je bent er waarschijnlijk al achter gekomen dat de mogelijkheden in tv-meubels eindeloos zijn. Zo kan je ook nog kiezen of je een gesloten tv-meubel wil, of een met open vakken. Een volledig gesloten kast waar de televisie in staat zorgt natuurlijk voor meer rust in je huis. Je kijkt namelijk niet direct tegen zo'n groot zwart scherm aan.  

 

Het is ook een optie om een tv-meubel met dichte kastjes te kiezen. De televisie staat dan boven op het tv-meubel, maar je kan al je spullen mooi opbergen in de dichte kastjes. Dit geeft een heel opgeruimd en netjes gevoel.  

 

Verder kan je kiezen voor een tv-meubel met open vakken. Dit is erg handig wanneer jij bijvoorbeeld prachtige accessoires wil tonen. Je kan je spullen netjes opbergen maar laat ze ook zien. Je kunt hierbij denken aan mooie boeken en decoraties.  

 

Ten slotte kan je voor een gedeeltelijk open tv-meubel gaan. Je hebt dan zowel open vakken als afgesloten kastjes. Je kunt alle bedrading dan netjes wegstoppen. Ook kun je spullen die je niet wil tonen netjes opbergen. In de open vakken kan je dan alsnog je mooiste accessoires tonen. Een mooie combinatie van praktisch en toch stijlvol. 

 

Vergeet ook de praktische aspecten niet 

Wanneer we een tv-meubel gaan uitkiezen, kijken we over het algemeen vooral naar het uiterlijk. Staat het mooi bij mijn interieur? En zijn het de juiste afmetingen? Maar de praktische aspecten zijn natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Bij een televisie heb je vaak verschillende kabels en andere items die je liever weg wil stoppen. Kijk daarom ook naar een tv-meubel waarbij je deze elementen mooi kan wegwerken.  

 

Op zoek naar een prachtig tv-meubel voor jouw interieur? 

Hopelijk kun je naar aanleiding van bovenstaande tips bepalen welk tv-meubel het beste bij jouw interieur past. Check het assortiment aan prachtige tv-meubels van Mister Habitat. Met de tv-meubels van Mister Habitat kan je 's avonds heerlijk naar je favoriete programma's op de televisie kijken. Kies jij voor een model met zowel open als dichte vakken? 

 

Onze tv-meubels zijn niet alleen geschikt om jouw televisie op te plaatsen, maar kunnen ook dienen als dressoir. Combineer het tv-meubel met een mooie plant en zet er prachtige accessoires op. Je kan het tv-meubel op die manier niet alleen prachtig combineren in je woonkamer, maar ook in de slaapkamer of de hal. De mogelijkheden zijn eindeloos.