Inspiratie voor jouw thuiskantoor

  • Geplaatst op
Inspiratie voor jouw thuiskantoor

Werk jij veel vanuit huis? Dan is een goed ingericht thuiskantoor onmisbaar om productief te kunnen werken. Urenlang achter de eettafel zitten kan fysieke klachten veroorzaken. Maar hoe zorg je dan voor een comfortabel en stijlvol thuiskantoor? Daarvoor geeft Mister Habitat je graag verschillende tips.

Kies de juiste ruimte voor jouw thuiskantoor 

Voordat je jouw thuiskantoor gaat inrichten is het belangrijk om hiervoor de ideale ruimte te kiezen. Het fijnste zou natuurlijk zijn als je hiervoor een aparte ruimte ter beschikking hebt. Dit zorgt namelijk voor minder afleiding en een betere scheiding tussen privé en werk.  

 

Echter beschikken de meeste mensen niet over deze extra kamer. In dat geval moet je roeien met de riemen die je hebt. Kies dan voor een ruimte met veel daglicht. Richt een hoek van de kamer in als werkplek. Kies voor een ruimte die je weinig gebruikt, zoals een opbergkamer of logeerkamer, of zonder de werkplek af van je leefomgeving.  

 

Ben je op zoek naar de ideale ruimte voor je thuiskantoor? Kies dan liever niet voor je slaapkamer. Wanneer je werkt in je slaapkamer verklein je de mentale associatie tussen je slaapkamer en slapen. Dit wil je uiteraard voorkomen.  

 

Denk na over de kleuren in je thuiskantoor 

Om goed te kunnen werken is focus en rust ontzettend belangrijk. Wil jij jouw muur verven of ben je op zoek naar de ideale kleur voor jouw accessoires? Dan is het van belang om hier goed over na te denken. Iedere kleur neemt namelijk een ander gevoel met zich mee dat zorgt voor andere prestaties in jouw werk.  

 

Uiteraard moet je altijd voor een kleur kiezen die je mooi vindt en die past bij de rest van het interieur. Maar voor een thuiskantoor is het ook belangrijk om rekening te houden met het gevoel dat een kleur met zich meeneemt. Zo zijn blauw en groen van nature rustgevende kleuren. Rode accenten in je thuiskantoor verhogen je hartslag en stimuleren je ‘appetite'. Verricht jij veel sales of onderhandelingen? Dan kan dit een waardevolle toevoeging zijn.  

 

Chaos in je thuiskantoor is chaos in je hoofd 

Een opgeruimd thuiskantoor zorgt voor rust, waardoor jij jouw werkzaamheden beter kan uitvoeren. Je wordt productiever. Een rommelige werkplek zorgt voor een mentale belemmering om productief aan de slag te gaan. Zorg er daarom voor dat je jouw thuiskantoor regelmatig opruimt.  

 

Hiervoor is het noodzakelijk dat je voldoende opbergruimte hebt. En daarvoor ben je bij Mister Habitat aan het juiste adres. Check ons ruime assortiment aan praktische en stijlvolle kasten voor jouw thuiskantoor.  

 

 

Schaf comfortabel meubilair aan 

Wanneer je een paar uurtjes vanuit thuis werkt kan je best aan de keukentafel gaan zitten of op de bank ploffen met je laptop. Maar ga je langer of vaker aan de slag vanuit huis? Dan is het van belang om goed meubilair aan te schaffen voor je thuiskantoor. Zo kun jij comfortabel aan het werk.  

 

Ga jij nieuwe meubels aanschaffen voor je thuiskantoor? Kies dan bij voorkeur voor ergonomische meubels. Meer dan zes uur per dag zitten kan namelijk verschillende gezondheidsklachten veroorzaken. Een verstelbaar bureau en bureaustoel kan deze problemen voorkomen. Dit maakt het namelijk mogelijk om jouw werkplek precies op jouw lichaam af te stellen. Zo kun jij urenlang achter je bureau aan het werk.  

 

Zorg voor de juiste verlichting 

We hebben je al verteld dat het verstandig is om voor een ruimte te kiezen waar voldoende daglicht is. Daglicht in jouw thuiskantoor zorgt namelijk voor meer energie. Ook het raam openzetten kan voor meer energie tijdens jouw werkdag zorgen.  

 

Heb jij geen ruimte voor jouw thuiskantoor ter beschikking waar veel daglicht binnenvalt? Of werk jij regelmatig in de avonduren? Dan is het van belang om te zorgen voor goede verlichting waar je prettig in kan werken.  

 

Vergeet de decoratie niet 

Om jouw thuiskantoor af te maken en sfeer te geven kun je nog decoratie toevoegen. Natuurlijk is het niet de bedeling om heel je thuiskantoor vol te bouwen met accessoires, maar een aantal stijlvolle accessoires kunnen wel een toevoeging zijn. Zo zijn planten een absolute must voor je thuiskantoor. Planten zorgen voor een stijlvolle uitstraling, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit in de ruimte. Je kunt jouw planten dan ook in een prachtige vaas of op een mooie plantenstandaard zetten.  

 

Verder kun je jouw thuiskantoor afmaken door bijvoorbeeld een stijlvol karpet of vloerkussen neer te leggen. Op deze manier geef je jouw thuiskantoor sfeer. Door hierbij weer rekening te houden met kleurgebruik, kan het je productiviteit verhogen.  

 

 

 

Een thuiskantoor inrichten met Mister Habitat 

Hopelijk hebben bovenstaande tips jou geholpen bij het inrichten van je thuiskantoor. Ben je nog op zoek naar meubels of accessoires om jouw thuiskantoor helemaal af te maken? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Mister Habitat 

 

Mister Habitat reist de hele wereld over op zoek naar de laatste trends op het gebied van interieur. Daarom bieden wij de mooiste meubels en woonaccessoires voor jouw thuiskantoor.