Een knusse zithoek creëren doe je zo

  • Geplaatst op
Een knusse zithoek creëren doe je zo

Je komt thuis van een lange werkdag en je bent toe om even heerlijk te ontspannen. En waar kan dat nou beter dan in een knusse zithoek? Een gezellige en knusse zithoek is een ontzettend belangrijk onderdeel van je huis. Het zorgt namelijk voor een heerlijk thuisgevoel en je kunt je er even lekker terugtrekken.

Maar hoe creëer je een knusse zithoek in je woning? Met een paar kaarsen en een fotolijstje ben je er namelijk nog niet. Een knusse zithoek begint bij een sterke basis. Daar leggen wij je graag alles over uit.  

 

Maak gebruik van kleur of print 

Zijn alle muren in jouw woonkamer wit? Denk er dan eens over na om één muur in een warme kleur te verven. Hierdoor oogt jouw zithoek al direct een stuk gezelliger. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een print aan te brengen op je muur. Ga jij voor een drukke opvallende print? Kies dan voor wat rustigere meubels en accessoires om een knusse zithoek te creëren.  

 

Zorg ervoor dat de kleur van je muur ook terugkomt in de accessoires. Zo maak je een prachtig geheel in je interieur. Het gaat bij een knusse zithoek voornamelijk om balans. Maar hoe kies je de basiskleur voor jouw knusse zithoek? Kies voor een kleurpallet waar je volledig door tot rust komt. Combineer bijvoorbeeld verschillende natuurtinten in je knusse zithoek.  

 

Kom je er niet helemaal uit? Check dan onze blog: “De reden waarom jij groen in je interieur moet gebruiken”.  

 

 

De ideale zitmeubels uitzoeken 

Wil jij een échte knusse zithoek creëren? Dan mag een comfortabele bank of fauteuil uiteraard niet ontbreken. Een comfortabel zitmeubel nodigt namelijk al uit om gezellig te gaan zitten. Natuurlijk oogt een mooie bank aantrekkelijker dan een houten stoel, maar vergeet niet: comfort gaat boven alles. Koop jij een prachtige designbank maar heb je na een half uur al last van je billen omdat deze helemaal niet lekker zit, dan kun je natuurlijk ook niet genieten van je knusse zithoek.  

 

Ben jij op zoek naar een prachtige, kwalitatieve en comfortabele fauteuil? Check dan ons assortiment aan luxe fauteuils. Door ons ruime assortiment vind je altijd een fauteuil die qua kleur en uitstraling perfect past bij jouw knusse zithoek. Sit back and relax! 

 

Ook een salontafel mag niet ontbreken in jouw knusse zithoek. Of je nu gaat voor een grote salontafel waar je veel spullen op kwijt kunt, of een compacter model, het creëert een gezellige sfeer aan je knusse zithoek. Kies jij voor meerdere kleinere salontafels? Dan kan je ze ook eenvoudig verplaatsen en op meerdere plekken in huis gebruiken.  

 

Verlichting voor een knusse zithoek 

Wanneer het 's avonds donker wordt wil je natuurlijk nog steeds kunnen genieten van jouw knusse zithoek. Als je een felle lamp aanzet oogt dit erg ongezellig, maar helemaal geen licht aanzetten is ook geen optie. Kies daarentegen voor mooie sfeerverlichting. Een lamp die je kunt dimmen geeft ook een prachtig effect aan je knusse zithoek in de avond.  

 

Niet alleen de verlichting moet sfeer brengen, ook de lamp zelf moet aanspreken. Niet alleen wanneer het donker is, maar ook overdag. In een knusse zithoek komt een staande lamp bijvoorbeeld prachtig tot zijn recht.  

 

 

 

Breng een persoonlijke touch aan met de mooiste accessoires 

In een knusse zithoek horen natuurlijk ook sfeervolle accessoires. Om te beginnen vinden wij een vloerkleed een onmisbaar onderdeel in jouw knusse zithoek. Het ziet er niet alleen gezellig uit, je kan ook nog eens genieten van lekker warme voetjes. Sfeervol en praktisch dus! Vind je het moeilijk om het juiste vloerkleed te kiezen? Lees dan onze blog: “Welk vloerkleed past het beste bij mijn interieur?”. 

 

Verder kun je jouw bank of fauteuil aankleden met prachtige sierkussens en plaids. Dit oogt enorm gezellig en knus. Planten in je interieur doen het altijd goed. Zeker als je deze op een mooie plantenstandaard zet. Check het assortiment aan prachtige accessoires van Mister Habitat 

 

Om een persoonlijke touch te geven aan je knusse zithoek is het ook leuk om bijvoorbeeld fotolijstjes neer te zetten met daarin foto's van jouw mooiste herinneringen. Dit kan een foto zijn van jouzelf maar bijvoorbeeld ook van een mooi landschap waar je bent geweest. 

 

Knusse zithoek creëren? Check het assortiment van Mister Habitat 

Hopelijk kun je aan de hand van bovenstaande tips aan de slag met het creëren van een knusse zithoek. Ben jij hiervoor nog op zoek naar mooie en kwalitatieve meubels en accessoires? Check dan het brede assortiment van Mister habitat. Wij reizen de hele wereld over op zoek naar de laatste trends op het gebied van wonen. Hierdoor vind je altijd de meubels die passen bij jouw knusse zithoek. Of je nu een industrieel of landelijk interieur hebt.