Klein wonen: de 6 beste tips voor een ruimtelijker gevoel

  • Geplaatst op
Klein wonen: de 6 beste tips voor een ruimtelijker gevoel

Het wordt steeds populairder om klein te wonen. Het bespaart geld op veel vlakken, het is beter voor het milieu en je hoeft minder schoon te maken en op te ruimen. Helaas zijn er ook enkele nadelen verbonden aan klein wonen. Zo heb je bijvoorbeeld minder plek om je spullen op te bergen, er is minder ruimte voor bezoek en het geeft een minder ruimtelijk gevoel. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je waarmee jij een ruimtelijker gevoel creëert en optimaal gebruik maakt van jouw kleine woning. Klein wonen? Geen probleem met onze onderstaande 6 tips! 

 

Tip 1: Kies voor grote meubels als basis 

Grote meubels in een kleine woning? Dat klinkt natuurlijk een beetje tegenstrijdig. Toch kan je beter voor een aantal grotere meubels kiezen, dan dat je te veel kleine meubels neerzet. Iedere ruimte in jouw woning heeft een eigen functie. Op basis van die functie kies je een bepaald meubelstuk. In je eetkamer is dit waarschijnlijk een eettafel met stoelen en in de woonkamer is dit de zitbank.  

 

Wanneer jij klein woont en grote meubels als basis gebruikt, kan je de rest van de ruimte hieromheen inrichten. Zo houd je voldoende bewegingsruimte over waardoor je weer een ruimtelijker gevoel creëert.  

 

Ben jij nog op zoek naar kasteneettafels of zitmeubels voor jouw kleine woning? Bekijk dan snel ons assortiment!  

 

Tip 2: Speel met natuurlijk licht en kies voor lichte kleuren in je interieur 

Wil jij klein wonen? Dan is voldoende licht essentieel in jouw woning. Wanneer jij kiest voor lichte kleuren in jouw interieur, zal dit het natuurlijke licht dat naar binnen komt alleen maar versterken. Dit komt omdat lichte kleuren het licht reflecteren terwijl donkere kleuren dit juist absorberen.  

 

Wanneer jij toch wat meer sfeer wil creëren in jouw woning, kan je jouw accessoires in wat warmere kleuren kiezen. Ben jij op zoek naar sfeervolle accessoires in een kleinere woning? Bekijk dan snel ons assortiment aan prachtige accessoires. Je kan nog met veel meer dingen rekening houden als het gaat om het kiezen van je accessoires. Dat leggen we aan je uit in de volgende tip.  

 

Tip 3: Klein wonen? Kies voor de juiste accessoires 

Accessoires maken jouw woning uniek, ook wanneer je klein wil wonen. Subtiliteit is ontzettend belangrijk in een kleine ruimte. Het is ook verstandig om functionele accessoires aan te schaffen wanneer je klein woont. Kies bijvoorbeeld voor mooie manden of opbergdozen. Hiermee kan jij jouw spullen netjes en stijlvol opbergen.  

 

Met de juiste accessoires geef jij een persoonlijke touch aan je interieur. Hierbij kan je denken aan leuke kaarsjes, vazen en kussentjes. Houd er hierbij wel rekening mee dat je het subtiel houdt. Zorg er ook voor dat je niet te veel accessoires in je kleine woning zet. Maak een selectie van de mooiste accessoires.  

 

Check hier ons assortiment aan accessoires die fantastisch staan in een kleine woning.  

 

 Tip 4: Op deze manier creëer jij meer gevoel van diepte in je kleine woning 

Wanneer je klein gaat wonen is je ruimte uiteraard beperkt. Hierdoor heeft jouw woning ook minder diepte. Toch kan je meer gevoel van diepte creëren door te werken met lagen. Dit kan je op een hele speelse en stijlvolle manier doen. 

 

Om te beginnen kan je bij een zitbank meer diepte creëren door bijvoorbeeld een neutrale bank te kiezen en daarop sierkussens te leggen in een totaal ander patroon of kleur. Ook kan je een vloerkleed of karpet neerleggen dat een andere kleur of structuur is dan de vloer. Daarnaast kan je in de slaapkamer meer diepte creëren door verschillende kussens bij het hoofdeinde van je bed te leggen.  

 

Tip 5: Kijk niet alleen naar het vloeroppervlak maar ga ook de hoogte in 

Bij een kleine woning wordt er vaak gekeken naar wat je kwijt kan op het vloeroppervlak. Zeker wanneer je op zoek bent naar opbergruimte kan je ook in de hoogte gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan een opbergwand waarbij je verschillende elementen opstapelt.  

 

Wanneer je voor een ruimtelijkere look wil gaan kun je ook kiezen voor meubels die op pootjes staan. De meubels staan dan iets hoger, waardoor de vloer meer zichtbaar is. Bovendien zijn meubels op pootjes een absolute trend van nu.  

 

Mister Habitat biedt een prachtig assortiment aan meubels die mooi staan in een kleine woning. Denk aan tv-meubels op pootjes en kasten waarmee jij de hoogte in kan gaan. 

 

 

Tip 6: Bij klein wonen in het belangrijk om goed op te ruimen en creatief te zijn met opbergen 

Wanneer je klein woont is het van groot belang dat je jouw woning regelmatig opruimt. Wanneer jouw huis rommelig is, oogt het een stuk kleiner. We hebben tegenwoordig steeds meer spullen in huis. Zorg ervoor dat je regelmatig kijkt of je spullen weg kan doen. Dit kan je bijvoorbeeld weggeven, verkopen of naar de kringloopwinkel brengen.  

 

Wanneer jij een selectie hebt gemaakt van de spullen die je wil bewaren is het tijd om dit op te bergen. Als je klein woont is het handig om creatief te zijn met de opbergruimte die je hebt. Kleine organizers of planken kunnen er al voor zorgen dat jouw kleine woning een stuk opgeruimder oogt. Koop stijlvolle manden om beddengoed in op te bergen of schaf een mooie krantenmand aan om alle tijdschriften en reclamefolders een eigen plekje te geven.  

 

Klein wonen? Bekijk ons assortiment voor de absolute must haves in een kleine woning! 

Hopelijk hebben onze bovenstaande 6 tips jou geholpen om een ruimtelijker gevoel te creëren in jouw kleine woning. Ben jij nog op zoek naar meubels en accessoires die prachtig bij jouw interieur staan wanneer je klein woont? Check dan snel ons assortiment