De 4 voordelen van een ronde eettafel

  • Geplaatst op
De 4 voordelen van een ronde eettafel

Ben jij op zoek naar een nieuwe eettafel die past bij jou interieur? Je weet al welke grootte deze moet hebben en van welk materiaal het gemaakt moet zijn. Er rest nog een belangrijke vraag: ga ik voor een ovale, rechthoekige of ronde eettafel? In dit artikel zetten we alle voordelen van een ronde eettafel voor je op een rij. Ook kijken we naar de nadelen en geven we je een indicatie over hoeveel mensen er aan jouw ronde eettafel kunnen zitten. Zo kun jij de juiste keuze maken wat betreft jouw eettafel.

1: Breek de ruimte op speelse wijze 

Een van de grootste voordelen van een ronde eettafel is dat het de ruimte breekt. Vaak bestaat de woonkamer voornamelijk uit vierkante- en rechthoekige vormen. Denk bijvoorbeeld aan de kasten en de bank. Daarnaast bestaat de kamer zelf al uit hoeken. Plaats jij hier dan een ronde eettafel? Dan neemt dit verschillende voordelen met zich mee.  

 

De ronde eettafel doorbreekt deze hoekige vormen op een speelse manier. Je maakt de ruimte toegankelijk en toch erg gezellig. Jouw ronde eettafel is een ware eyecatcher in je interieur. Combineer het met een fijne kleur op de muur en je creëert direct een sfeervolle ruimte om te eten en heerlijk na te tafelen.  

 

2: Extra gezellig natafelen met een ronde eettafel 

Iets dat ook niet mag ontbreken in onze lijst van voordelen aan een ronde eettafel is de gezelligheid. Je ziet iedereen een stuk beter zitten dan aan een rechthoekige eettafel. Wanneer je aan een rechthoekige eettafel zit zie je eigenlijk alleen de personen die tegenover of direct naast je zitten. Bij een ronde eettafel zit je eigenlijk tegenover iedereen. Zo kun je gemakkelijker gesprekken voeren met de hele tafel. Hierdoor wordt natafelen nog gezelliger! 

 

3: Ronde eettafels zijn ideaal voor kleinere ruimtes 

Een ronde eettafel neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een rechthoekige variant. Je kunt makkelijker rond de tafel bewegen. Omdat een ronde eettafel geen hoeken heeft kan je ook gemakkelijker een eetkamerstoel bijschuiven en zo een extra zitplaats creëren.  

 

Een van de voordelen van een ronde eettafel is dan ook dat deze ideaal geschikt is voor kleine ruimtes. Het is namelijk mogelijk om op een kleiner oppervlak meer zitplaatsen te creëren. Doordat je bij een ronde eettafel wat verder uit elkaar zit dan bij een rechthoekige eettafel, heb je ook wat meer beenruimte. Ideaal. 

 

Weet jij niet goed welke eetkamerstoelen het beste passen bij jouw ronde eettafel? Check dan onze blog: ‘Welke eetkamerstoelen moet ik kopen?’. 

 

4: Zeg vaarwel tegen blauwe plekken 

Zeker wanneer je kleine kinderen hebt is dit een van de belangrijkste voordelen aan een ronde eettafel. Een ronde eettafel heeft geen gevaarlijke punten waaraan jouw kindje zich kan stoten. Daarnaast is het voor jezelf ook ontzettend prettig. Ben je wel eens met je heup tegen de punt van je eettafel aangelopen? Enorm pijnlijk! Bespaar jezelf en je kindje een hoop blauwe plekken met de aanschaf van een ronde eettafel.  

 

Zijn er ook nadelen verbonden aan een ronde eettafel? 

Naast dat een ronde eettafel een hoop voordelen biedt, neemt het helaas ook enkele nadelen met zich mee. Een groot voordeel is dat de ronde eettafel minder ruimte in beslag neemt, echter zorgt dit er ook voor dat je minder kwijt kunt op je tafel.  

 
Daarnaast is het minder makkelijk om een tafel aan te schuiven om je eettafel groter te maken. Wil je meer mensen uitnodigen dan dat er aan je ronde eettafel passen? Dan zal dit dus erg krap worden.  

 

Tot slot is het niet mogelijk om je ronde tafel tegen de muur aan de schuiven. Dit kan natuurlijk wel, maar dan mis je automatisch een zitplek. De ronde eettafel zal dus echt in het midden van de ruimte moeten staan.  

 

Met hoeveel mensen kun je aan een ronde eettafel zitten? 

Een van de voordelen van een ronde eettafel is dat het minder ruimte in beslag neemt en je er toch meer mensen aan kwijt kunt. Nu horen we je al denken: “hoeveel mensen kan ik dan kwijt aan een ronde eettafel?”. Hier kunnen wij jou een duidelijk antwoord op geven: 

 

  • Ronde eettafel van 180 cm = ongeveer 8 personen 
  • Ronde eettafel van 150 cm = ongeveer 6 personen 
  • Ronde eettafel van 130 cm = ongeveer 5 personen 
  • Ronde eettafel van 120 cm = ongeveer 4 personen 

 

Met de formaten die we hierboven noemen, bedoelen we de diameter in centimeters. Het aantal personen dat we aangeven is een richtlijn. Je kunt jouw tafel zo vol maken als je zelf wil. Dus nodig jij een zevende gast uit voor een diner en heb je een ronde eettafel van 150 cm? Dan moet dit geen probleem zijn. 

 

Voordelen van een ronde eettafel van Mister Habitat 

In dit artikel heb je voornamelijk gelezen over de praktische voordelen van een ronde eettafel. Mister Habitat vindt ook de uitstraling erg belangrijk. Je wil natuurlijk dat de ronde eettafel prachtig staat in je interieur en dat het een echte eyecatcher wordt in je woning. Daarom bieden wij een assortiment aan kwalitatieve ronde eettafels die een lust zijn voor het oog.  

 

Iedere ronde eettafel neemt een andere sfeer met zich mee. Ga jij voor een industriële look of een stoere elegante eettafel? Wij reizen de hele wereld over op zoek naar de laatste trends op het gebied van eettafels. Daarom bieden wij voor iedere smaak een prachtige eettafel!