Vitrinekast inrichten: 5 handige tips

  • Geplaatst op
Vitrinekast inrichten: 5 handige tips

Wil jij een prachtige buffetkast, open kast of vitrinekast inrichten, maar weet je niet hoe je dit het beste aan kan pakken? Wij hebben 5 handige tips voor je samengesteld zodat jij jouw accessoires écht kan laten stralen in je vitrinekast!  

 

Tips 1: Maak een strenge selectie en match de kleuren 

Wanneer je jouw vitrinekast gaat inrichten is het belangrijk dat je een strenge selectie maakt van de spullen die je wil laten zien. Houd rekening met de hoeveelheid ruimte die je hebt en probeer dus niet te veel te laten zien. Selecteer de mooiste en voor jou meest bijzondere accessoires waarmee jij de vitrinekast wil inrichten. 

 

Hierbij is het van belang dat je ook rekening houdt met de kleurcombinaties. Wil jij een rustig geheel creëren of juist een opvallende vitrinekast inrichten? Ga jij voor rust en eenheid in je vitrinekast? Kies dan voor één kleur en gebruik eventueel meerdere tinten in deze kleur. Kijk ook altijd naar de rest van het interieur. Past de gekozen kleur bij de rest van het interieur? Het is vaak mooi als de gekozen kleur in je vitrinekast ook ergens terugkomt in het interieur, bijvoorbeeld in de sierkussens op de bank. 

 

Tip 2: Vitrinekast inrichten met verschillende vormen, materialen en structuren 

Kies voor verschillende materialen, texturen, hoogtes en vormen tijdens het inrichten van je vitrinekast. Dit zorgt ervoor dat het een interessanter geheel wordt en dat je er uren naar kunt blijven kijken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om tien vaasjes in je vitrinekast te zetten, maar het is een stuk interessanter als je enkele vaasjes combineert met bijvoorbeeld een kandelaar of een fotolijstje.  

 

Zorg er ook voor dat niet alle accessoires van hetzelfde materiaal zijn gemaakt wanneer je jouw vitrinekast gaat inrichten. Kies bijvoorbeeld niet alleen voor hout, maar combineer dit met glas, porselein en aardewerk. Iets uit de natuur toevoegen staat ook altijd heel mooi in je vitrinekast. Kies voor een mooie plant of een klein bosje bloemen. Wil jij de planten niet iedere week water geven? Kies dan voor een mooie nepplant of droogbloemen. 

 

Door verschil te maken in hoogtes creëer je ook weer een leuke speling in je vitrinekast. Combineer bijvoorbeeld een hoge vaas met een lagere kaarsenhouder. Zet het grootste voorwerp achteraan en de kleinere voorwerpen vooraan. Zet niet alles op een rij, maar in kleine groepjes bij elkaar. 

  

Tip 3: Houd ook wat ruimte vrij voor een speels effect in je vitrinekast 

Als je jouw vitrinekast gaat inrichten is het verstandig om ook wat ruimte vrij te laten tussen de accessoires door. Lege plekken zorgen er namelijk voor dat de gekozen spullen alle aandacht krijgen. Wanneer je toch meer accessoires kwijt wil en tegelijkertijd ruimte vrij wil laten, kun je ook gaan stapelen. Zo kun je bijvoorbeeld een glazen vaasje op een houten plank zetten of wat boeken op een mooie manier op elkaar stapelen.  

 

Tip 4: Vitrinekast inrichten? Vergeet ook de ruimte eromheen niet 

Veel mensen vergeten om naar de omgeving van de vitrinekast te kijken. Er is vaak bovenop de vitrinekast ook nog ruimte. Hier kun je bijvoorbeeld een leuke plant opzetten die over de kast heen komt te hangen. Misschien kan je onder de kast nog wel een leuk mandje kwijt. Laat de kleuren of vormen in de vitrinekast ook terugkomen in de ruimte eromheen. Heb jij bijvoorbeeld veel groen in de vitrinekast? Laat het groen dan ook terugkomen in de sierkussens op de bank, in een poster of in de accessoires op het tv-meubel. 

 

 

Tip 5: Bekijk de vitrinekast van een afstandje en pas het eventueel aan 

Heb jij jouw vitrinekast ingericht? Dan is het tijd om het resultaat te bekijken. Bekijk de ingerichte vitrinekast vanuit verschillende posities: vanaf de bank en vanaf de zijkant. Schuif een beetje met de accessoires tot je helemaal tevreden bent met het eindresultaat. Verschuif spullen, haal dingen weg en voeg nieuwe dingen toe. Wellicht kom je erachter dat je wel erg veel kleine spullen hebt staan en moet er een groter accessoire bijgezet worden.  

 

Vitrinekast of leuke accessoires nodig? 

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met deze tips voor het inrichten van jouw vitrinekast. Deze tips zijn uiteraard ook handig bij een open kast of een buffetkast. Ook kan je de tips gebruiken wanneer je een leuke plank of bijzettafel wil stijlen met leuke accessoires.  

 

Ben jij op zoek naar een mooie vitrinekast, wandrek, dressoir of kast? Of kom jij nog accessoires tekort om de vitrinekast in te richten? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Mister Habitat. Mister Habitat reist de hele wereld af op zoek naar de laatste trends op het gebied van interieur. In het assortiment vind je de tofste meubels en accessoires voor jouw interieur.