De reden waarom jij groen in je interieur moet gebruiken

  • Geplaatst op
De reden waarom jij groen in je interieur moet gebruiken

Groen in je interieur zorgt voor rust en balans. Naast de rustgevende voordelen van de kleur groen in je interieur staat het ook voor de (emotionele) groei van het leven. Het blijkt zelfs dat groen een positief effect heeft op depressieve gevoelens. Maar waarom zorgt de kleur groen in je interieur voor veel voordelen? En hoe pas je groen op de juiste manier toe in je interieur? Daar vertellen we je in deze blog meer over.  

 

Wat doet de kleur groen in je interieur? 

Iedere kleur neemt een ander gevoel met zich mee. Zo zorgt de kleur groen in je interieur ook voor een bepaald gevoel. Deze kleur komt uiteraard het meest voor in de natuur. Hierdoor staat groen voor de (emotionele) groei van het leven. Daarnaast straalt het ontspanning, kalmte en vrede uit.  

 

De kleur is daarom ideaal voor een ontspannen slaapkamer. Maar ook wanneer je de kleur toepast in je woonkamer of keuken neemt dit vele voordelen met zich mee. Groen wordt namelijk gezien als een van de meest rustgevende kleuren die je in je interieur kan gebruiken. Groen in je interieur geeft je een veilig en beschermd gevoel. Hierdoor werkt het ook in je woonkamer ontzettend goed. Je kan zo heerlijk ontspannen na een drukke werkdag.  

 

De kleur Quiet Clearing in je interieur 

Quiet Clearing is een diepgroene verfkleur van Histor dat zorgt voor een levendig gevoel met een kalmerend effect. Wat veel mensen niet weten is dat deze kleur een directe reactie heeft op alle technologie in je huis. Hierbij kun je denken aan smartphones, slimme apparaten en de middelen waarmee jij de apparatuur in huis kan bedienen. Deze technische snufjes zijn natuurlijk erg handig, maar we verlangen ook naar rust in huis.  

 

Een groene kleur in je interieur, zoals Quiet Clearing, herstelt het evenwicht door de natuur terug te brengen. We besteden tegenwoordig natuurlijk veel meer tijd aan duurzaamheid, de natuur en het bewuster worden van ons leven. Om dit terug te brengen in je interieur kiezen veel mensen voor groen in het interieur. Heb jij niet zo veel met de natuur en verduurzaming? Maar spreekt de kleur groen je gewoon aan? Dat kan natuurlijk ook, want het is gewoon een ontzettend prachtige kleur! 

 

Hoe kan ik groen toepassen in mijn interieur? 

Het is nu duidelijk geworden dat de kleur groen in je interieur ontzettend veel voordelen met zich meebrengt. Maar hoe zorg je ervoor dat groen op de juiste manier terugkomt in je interieur? We zullen een aantal manieren met je doornemen: 

 

Groen op de muren 

Je kan ervoor kiezen om een bepaalde muur of meerdere muren groen te verven. Een donkergroene kleur, zoals Quiet Clearing, zorgt voor een dromerig effect. Het geeft een prachtige uitstraling aan je interieur. Maar past het wel bij jou? Niet iedereen vindt een donker interieur prettig. Houd jij hier wel van? Dan is het schilderen van je muren een prachtige manier om groen aan te brengen in je interieur. Is dit niet zo jouw ding? Dan zijn er ook nog andere manieren om groen aan te brengen in je interieur. 

 

Groene accessoires 

Om groen toe te passen in je interieur kan je ook groene accessoires neerzetten. Door kleine veranderingen door te voeren kan je al profiteren van de voordelen die de kleur groen in je interieur met zich meebrengt. Je kunt hierbij denken aan sierkussens voor op de bank, karpettenvloerkussens en poefjes. Natuurlijk hoeven nu niet al je accessoires groen te worden. Je kan ook voor accessoires kiezen waar de kleur groen in is verwerkt of accessoires in kleuren die mooi passen bij de andere groene spullen in je huis.  

 

Het aanschaffen van (nep)planten 

In een groen interieur kunnen planten natuurlijk niet ontbreken. Een plant is uiteraard een ontzettend leuke decoratie in je interieur. Daarnaast biedt een plant in je interieur nog meer voordelen. Planten in huis zijn zowel goed voor mens als natuur. Planten hebben een luchtzuiverende werking. Lepelplanten. Klimop, rubberplanten en areca palmen zijn voorbeelden van planten die zorgen voor een enorm gezond leefklimaat.  

 

Hecht jij hier niet zo veel waarde aan en schaf jij alleen planten aan omdat je dit mooi vindt staan in je interieur? Dan kan je natuurlijk ook voor nepplanten kiezen. Je zorgt op die manier voor meer groen in je interieur, maar je profiteert niet van de voordelen die een echte plant met zich meebrengt. Een nepplant gaat natuurlijk wel veel langer mee en je hebt er geen groene vingers voor nodig. 

 

Op zoek naar mooie meubels en accessoires voor jouw interieur? 

Ga jij voor groen in je interieur? Of ben je op zoek naar meubels of accessoires die mooi passen bij jouw (groene) interieur? Dan ben je bij Mister Habitat aan het juiste adres. Wij reizen de hele wereld over op zoek naar de laatste woontrends op het gebied van interieur. Wij bieden meubels en woonaccessoires voor ieder interieur. Dus ga jij voor groen in je interieur? Check dan snel het prachtige assortiment aan tafelskastenzitmeubelen en accessoires van Mister Habitat. Hoe stijl jij jouw woning?