Hoe combineer ik mijn sierkussens bij de bank?

  • Geplaatst op
Hoe combineer ik mijn sierkussens bij de bank?

Ben jij op zoek naar sierkussens die perfect passen bij jouw bank en het interieur? Maar weet je niet goed welke sierkussens je moet kiezen en hoe je deze het beste met elkaar kan combineren? Dan kan Mister Habitat jou helpen! Hieronder vind je handige tips, adviezen en inspiratie zodat jij de ideale sierkussens gaat vinden voor jouw interieur.

Basis- en accentkleuren

Bij de kleuren van sierkussens kan je onderscheid maken tussen basis- en accentkleuren. Basiskleuren kunnen bijvoorbeeld zijn: taupe, wit, bruin en grijs. Deze kleuren zijn eigenlijk de perfecte basis voor de opbouw van een sierkussenset of om onderling met elkaar te combineren. Onder accentkleuren vallen kleuren als groen, okergeel, roze, blauw, mint en oranje.

Mister Habitat adviseert om met maximaal drie kleuren te werken in je sierkussenset voor op de bank. Op die maner kan je de kleuren herhalen waardoor er een bepaalde eenheid ontstaat. Je kan er ook voor kiezen om met een zogenoemde ‘kleur familie’ te werken. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld rood en oranje of mint en blauw gaat combineren.

 

Verschillende maten, vormen en prints van sierkussens combineren

 

Prints

Ook prints op sierkussens zijn er in verschillende soorten. Wij zien dat momenteel prints op velourstof een echte trend zijn. Hierbij kan je denken aan foto's van dieren, planten of bloemen op je sierkussens. Een super leuke manier om jouw sierkussenset op te frissen!

Houd je van prints? Dan raden we je aan om eerst je favoriete sierkussen(s) met print uit te zoeken en daaromheen de kleuren te kiezen die ook in de print terugkomen. Zo creëer je toch eenheid in je sierkussenset. Tegenwoordig is het ook heel populair om verschillende prints met elkaar te combineren, maar houd het dan wel binnen één kleurgroep. Hieronder vind je inspiratie voor kussensets met verschillende prints binnen één kleurgroep.

 

Vormen en maten

Heb jij al bepaald welke kleuren en stijlen je wil gebruiken in je sierkussenset? Dan is het tijd om keuzes te maken tussen verschillende vormen en maten. Ga jij voor vierkant, rond of rechthoekig? Of combineer jij liever verschillende vormen? En welke maten moet je kiezen? Ga jij jouw bank stijlen met sierkussens? Dan adviseren wij je om een combinatie te maken van verschillende maten met minstens één groot kussen.

Je kan het grootste sierkussen zien als de basis voor je set. Het grootste kussen wordt ook altijd de steun voor je andere kussens omdat deze achteraan je sierkussenset wordt geplaatst. Een rechthoekig of rond kussen wordt daarentegen meestal op de voorgrond geplaatst. Het is mooi als je hiervoor een wat opvallendere stof kiest. Als je werkt met verschillende maten ontstaat er een spannende dieptewerking. Hieronder zie je een voorbeeld van een sierkussenset waarbij gebruik is gemaakt van verschil maten. Dit geeft dus een ontzettend mooi resultaat.

 

Kies één thema

Je kan er ook voor kiezen om een bepaald thema te kiezen voor je sierkussenset. Denk aan natuur of bohemian. Breng het gekozen thema terug in de patronen en kleuren van je sierkussenset. Zo creëer je een geheel in je sierkussenset en het ziet er enorm speels uit. 

 

Wil jij sierkussens gaan kopen? Hier moet je op letten!

Het aanbod van sierkussens is natuurlijk enorm groot. Er zijn enorm veel verschillende kleuren, vormen en maten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is dus belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat, anders wordt het waarschijnlijk enorm lastig.

Kies thuis alvast een kleurenpallet uit. Hierdoor voorkom je dat je met de verkeerde kleuren thuiskomt. Je kan in de winkel of online vanuit dat kleurenpallet gaan kijken welke sierkussens bij jouw bank en het interieur passen. Let goed op de verschillende patronen, vormen, maten en stoffen. Je kan de sierkussens in de winkel bij elkaar leggen om te kijken of het goed bij elkaar past. Koop je de sierkussens online? Dan kan je de verschillende sierkussens ook al even naast elkaar houden om te kijken of het een mooi geheel vormt. Je kan het stofje uiteraard nog niet zo goed beoordelen vanaf een beeldscherm, maar daarom kan je de sierkussens eventueel ook altijd nog terugsturen of omruilen.

Het is ook van belang om rekening te houden met de kleur van de bank, het vloerkleed, de muur en andere grote elementen in je interieur. 

 

Vergeet de bijpassende woonaccessoires niet

We vertelde je al dat het belangrijk is om bij de keuze van je sierkussens rekening te houden met de kleur van onder andere je bank en de muur. Maar jouw interieur vormt pas echt een geheel als alle woonaccessoires bij elkaar passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan poefs, karpetten en vloerkussens. Mister Habitat biedt het prachtigste assortiment aan woonaccessoires voor jouw interieur. Neem gerust eens een kijkje!

 

Op zoek naar de mooiste sierkussens? Mister Habitat

Ben jij op zoek naar prachtige en kwalitatieve sierkussens voor jouw bank, relaxfauteuil of bed? Dan ben je bij Mister Habitat aan het juiste adres. Breng leven in je interieur met de heerlijk zachte sierkussens van Mister Habitat. Mister Habitat is gek op sierkussens. We reizen dan ook de hele wereld af om de laatste trends te volgen op het gebied van sierkussens en interieur.

 

Mister Habitat biedt een ruim assortiment aan de mooiste sierkussens die een absolute toevoeging zijn aan jouw interieur. Onze sierkussens zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en patronen. Zo vind je altijd de sierkussens die passen bij jouw interieur. Neem eens een kijkje bij ons assortiment aan sierkussens en ontdek welke sierkussens het beste bij jouw interieur passen. Met onze bovenstaande tips moet dat zeker goedkomen.